Absurde regler og lange ventetider for udenlansk uddannede læger

Mens Danmark har historisk og akut lægemangel, venter flere hundrede udenlandsk uddannede læger på at få autorisation lige nu

Netop dette område har igennem en række år været mærkesag for KLF pga. den lange sagsbehandlingstid og den manglende koordinering mellem de involverede instanser.

I KLF arbejder vi målrettet på at smidiggøre autorisationsprocessen, så kvalificeret udenlandske uddannede læger kan arbejde i DK. Vi ønsker at gøre opmærksom på absurde og uhensigtsmæssige regler, og håber at det kan sætte gang i en mere effektiv og retfærdig autorisationsprocess.

Mødet med Folketinget den 02.03.2023

Vi har bla. været i Folketinget den 02.03.2023, hvor vi gav en oversigt over den manglende koordinering af autorisationsprocessen og præsenterede forslag til forbedringer på ansøgningsprocessen, sagsbehandlingen, sprogundervisningen, faglige prøver samt tilgang til de nødvendige evalueringsansættelser og arbejdstilladelser. Vi kom også ind i den særlige problematik vedr. speciallæger og deres lange og uklare evaluerings- og autorisationsproces.

Artikel i Politikken den 26.03.2023: Absurde regler og lange ventetider som udenlandsk læge: »Det giver ingen mening. Hvad er det for en regel?”

Sammen med 3 udenlandsk uddannede kollegaer er denne artikel vedr. de absurde regler bragt i Politikken. Her kan man blandt andet læse om deres rejse.

Tryk her for at læse artiklen

Radioudsendelse hos Radio 24/7 (Reporterne) den 29.03.2023

Vores forkvinde, Birte Holm Sørensen, har været i Radio 24/7, hvor hun fortæller om den overordentlige lange sagsbehandlingstid og de mange uforståelige hurdler som udenlandsk uddannede læger skal igennem. Lyt med her:

Afsnit 1, 29.03.2024: “Rigide regler diskriminerer læger uden EU pas”

Tryk her for at lytte

Afsnit 2, den 04.04.2023: “Sylter politikerne udenlandske læger - og dermed danske patienter?”

Tryk her for at lytte

God påske,

Bh, KLF bestyrelse